fbpx

Tjugo ljusår från Alingsås

Nu kommer fotoboken om Lights in Alingsås. Tjugo år efter starten är det dags för en återblick till hur det hela startade. Detta är historien om evenemanget som satte Alingsås på ljuskartan både i Sverige och internationellt. Lights in Alingsås lockar en helt ny målgrupp att besöka Alingsås i höstmörkret för att uppleva något nytt och spännande år efter år.

Sedan starten har Lights in Alingsås engagerat 136 av världens bästa ljusdesigners, 1200 ljusstudenter, 400 blivande elektriker och närmare 1,2 miljoner besökare.

Under åren har 80 unika miljöer blivit ljussatta. Bland dessa finns husfasader, bostadsgårdar, gaturum, broar, olika parkmiljöer, gångtunnlar, kyrkogårdar och vattendrag. Speciellt uppskattade platser har återkommit och fått nya infallsvinklar.

Då fotografen Patrik Gunnar Helin dokumenterat projektet sedan start finns det fotografier från alla år och alla installationer. Dessa foton är nu samlade i denna fotobok tillsammans med en beskrivning av installationerna. Texten är skriven av Kjell Hult som är medgrundare av Lights in Alingsås.

”Efter 20 lyckade ljusår är det nu roligt att kunna visa upp alla dessa fantastiska ljusupplevelser på ett samlat sätt i den här boken” säger vår VD Jan Olofzon, ”Vi hoppas på att den ska bjuda på mycket glädje och ljus, överraskande upplevelser till dig som inte besökt evenemanget än och angenäma återblickar till dig som redan gjort det.”

I samband med årets start av Lights in Alingsås 1 oktober släpper vi boken Tjugo ljusår från Alingsås.

Boken som tryckts i både svensk och engelsk upplaga kommer att finnas för försäljning i  vår reception, på Akademibokhandeln i Alingsås samt på  lightsinalingsas.se/boken