fbpx

Internet, TV och telefoni i ljusets hastighet

Med en fiberanslutning kan hela familjen göra allt alla vill göra samtidigt online – som att surfa, streama, jobba och göra ärenden – i närapå obegränsade bredbandshastigheter.
Dessutom kan du skapa det trygga och smarta hemmet med uppkopplade lås, lampor och larm.
Alingsås Energi levererar anslutningen till det öppna fibernätet där du som kund via portalen www.zmarket.se kan välja tjänster från ett flertal tjänsteleverantörer.

Några anledningar att ansluta till fiber:

Vi lever nu i 2000-talets andra årtionde och idag är en fiberansluten fastighet lika självklar som villan var ansluten med telefonledningar för 40 år sedan. Förutom att använda fiberanslutningen för att nyttja internet, spela spel, ringa med mera så erbjuds allt fler privata- och samhällsviktiga tjänster till privatpersoner. Denna typ av tjänster ställer krav på att fastigheten har en snabb och stabil uppkoppling som kan leverera tjänsterna utan avbrott eller brist på kapacitet.

Vi ser även att behovet av digitala omsorgstjänster ökar och kommer framöver bli en stor hjälp för vårdpersonal men även för anhöriga. Oavsett om du vill kunna stötta eller har behov av stöttning så finns fördelarna med digitala omsorgstjänster och hur det kan skapa en trygg och självständig vardag. Exempel på tjänster som kan underlätta och öka tryggheten för dig eller anhöriga, skulle kunna vara; spisvakt som stänger av spisen innan olyckan är framme, påminnelsestöd för den som lätt glömmer samt trygghetslarm och tillsynstjänster kopplade till anhörig, vän, granne eller larmcentral.

En anslutning med fiber kan just erbjuda en snabb, stabil och driftsäker uppkoppling som i princip kan leverera oändlig kapacitet samt inte är väderberoende eller avståndsoberoende. Trådlösa anslutningar kan störas av olika vädertyper eller tappa i kapacitet då många använder uppkopplingen samtidigt.

Att ansluta en fastighet med fiber är en investering och inte en kostnad. Förutom att du har möjlighet att sänka dina månadskostnader med fiber ökar det också värdet på din fastighet. Den tekniska standarden på villan blir allt viktigare hos den som skall köpa ett hus – och därmed också hos säljarna. Frågan ”vad finns det för uppkoppling” hörs numera lika ofta som ”är stammarna bytta” på visningarna.

 

Kan jag få bredband till min bostad?

Det kan du undersöka genom att gå in på beställningsportalen Z-market och skriva in din adress i sökfältet. Om den finns med kan du beställa tjänster från en leverantör direkt!

Om din adress saknas på beställningsportalen finns följande alternativ:
Bor du i en hyresrätt, bostadsrätt eller samfällighet kan du fråga din hyresvärd/fastighetsägare/förening om de har byggt ett fastighetsnät för fiber.

Du kan också ringa till vår säljavdelning på 0322-617 617 eller maila till salj@alingsasenergi.se
Vi skickar då en teknisk förfrågan till vår nätavdelning och du får ett besked inom 10 arbetsdagar.

Mitt bredband fungerar inte, vem ska jag kontakta?

Du skall göra en felanmälan direkt till den tjänsteleverantör som du har valt.

Vad kostar ett bredbandsabonnemang hos er?

Om ni har tillgång till det öppna stadsnätet beror kostnaden på val av leverantör och tjänst, läs mer på beställningsportalen Z-market.

Vill ditt företag ansluta dig till vår fibernät?

Anslut dig till fiber