fbpx

Faktura och betalning

Att få sin faktura elektronisk är både enkelt och miljövänligt. Alingsås Energi erbjuder två olika former av elektronisk faktura.

E-faktura
Du får fakturan till din internetbank, där du sen enkelt går in och godkänner den för betalning. E-fakturan innehåller samma uppgifter och kommer med samma tidsintervall som dina tidigare fakturor. Du kan ta emot din faktura var du än är bara du har möjlighet till internetuppkoppling.

Anmälan till E-faktura gör du via din internetbank och så fort din anmälan är registrerad i vårt kundregister kommer dina fortsatta fakturor i E-fakturaformat. Vill du göra det ännu enklare för dig så kombinera detta med betalningssättet autogiro.

Mailfaktura
Du får fakturan via e-post direkt till din inkorg. På det här sättet slipper du hantera pappersfakturor, du kan ta emot din faktura var du än är bara du har möjlighet att läsa din e-post och inte minst du gör en insats för vår miljö. Kan även kombineras med betalningssättet autogiro.

För att få dina fakturor via mail kontakta oss på kundservice@alingsasenergi.se eller 0322 – 617 617 så hjälper vi dig med detta.

Pappersfaktura
För dig som fortfarande vill ha din faktura i pappersformat finns naturligtvis den möjligheten kvar. Du behöver inte göra någon anmälan till oss utan hör vi inget från dig kommer fakturan att skickas via post till din adress.

OBS! För dig som har autogiro och har haft pappersavisering, se nedan

Gör det enkelt för dig och bidra till en bättre miljö. Välj gärna e-faktura eller mail-faktura. Båda kan kombineras med betalningssättet autogiro (se nedan)

Autogiro

Pengarna dras automatiskt från ditt konto på  förfallodagen och du slipper att själv utföra betalningen.
För att ansöka om autogiro, kontakta vår kundservice så skriver vi ut och skickar en ansökan med tillhörande svarskuvert till dig. Då vi debiterar VA och renhållning på uppdrag av Alingsås Kommun kan du ansöka om autogiro för även dessa fakturor på denna ansökan. Det är viktigt att du på ansökan kryssar i vilka nyttigheter
(el, fjärrvärme, VA, renhållning) som du debiteras för och som du vill ha autogiro på. Du kan även ansöka om autogiro via din internetbank.

Till dig som har autogiro med pappersavisering
Från och med juni 2021 kommer vi att ändra våra aviseringsrutiner.
I stället för avisering via brev kommer du framöver få aviseringen digitalt via Mina Sidor.
Detta gäller fakturor från Alingsås Energi Nät AB, Alingsås Energi AB samt kommunens avgifter för vatten, avlopp och avfall