fbpx

Årets Lights-slinga belyser Nolhaga

Från centrum och ut i naturen.

2019 års slinga är nu fastställd och kommer att gå i Nolhaga – en efterlängtad sträcka som många besökare och Alingsåsare längtat tillbaka till. Senaste gången var 2014, då med temat Peer Gynt. Årets tema är ”Be the Light” och handlar om hur vi alla kan vara ljusbärare och göra världen lite ljusare för våra medmänniskor.

Slingan som är något längre än tidigare år kommer att starta i Åmanska Parken och sedan gå längst Hälsostigen i Nolhaga och besökarna kommer att få se några bekanta, men också några nya upplysta miljöer.

– I och med att evenemanget arrangeras för 20:e gången kommer det finnas något extra att se fram emot längst slingan, men det är något som jag inte kan avslöja nu,  säger Workshop Manager Margaretha Stenmark.

–  En positiv nyhet i år är att Ljusexpressen är i tillbaka, berättar Event Manager Angelica Larsson. Slingan passade inte för ett tåg förra året och vi förstår att Ljusexpressen var saknad av besökarna, så det känns jätteroligt att välkomna Ljusexpressen åter till Alingsås. Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att se ljusinstallationerna, då är det perfekt att Ljusexpressen finns om man har ”trötta ben”.

I början av mars i år fick årets ljusdesigners välja vilka platser de ville belysa i Nolhaga i höst. Det var svårt att välja och flera av dem ville belysa samma platser. De fick gå slingan en extra gång för sitt slutgiltiga beslut.

– Jag ser alltid fram emot att se slutresultaten av installationerna och responsen från besökarna. Alla idéer från ljusdesignernas sida bådar för ett gott resultat. En av dessa är Installation 7 som kommer att skapas av ljusdesignern Jim Farula från Sverige. Han kallar den för ”The Mother Tree” och är inspirerad av att alla träd nätverkar med varandra och kommunicerar genom sina rötter, säger Stenmark.

Siterna i ordning:

1. The Energy Hill – Vladan Paunovic & Juha Hälikää, Danmark & Finland

2. The Eye – Claire Tomara & Natalie Redford, Skottland

3. The Grove – Jackson Stigwood, Australien

4. The Pond Köllera – Erin Slaviero, Förenade Arabemiraten

5. The Castle Avenue – Kapil Surlakar, Indien

6. The Source – Johanna Enger & Cecilia Cronelid, Sverige

7. The Mother Tree – Jim Farula, Sverige

Highlight. Barnens Lights – Malin Wallin, Sverige