fbpx

Jubileumsbakverk när Lights in Alingsås firar 25 år i höst

Genom ett samarbete med Alströmergymnasiet har vi tagit fram ett Lights-bakverk inför 25-års jubileet i höst.
Det är Ellen Svensson, lärare på Alströmergymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram, inriktning bageri- och konditori, som tillsammans med sina elever Matilda Praag, Eszter Kunszt, Anton Folin och Linnea Olofsson tagit fram bakverket.

Utgångspunkten var att skapa något som speglar Alingsås. Potatis blev en naturlig huvudkomponent. Botten består därför av en potatismazarin och tillsammans med olika lager av havrekrisp, salt karamell, marsipan doppat i choklad blev det ett bakverk som är lätt att äta stående. Bakelsen kommer till hösten dekoreras med Lights-loggan i ätbar färg.

Eleverna har bara påbörjat sina studier men har redan fått möjlighet att delta aktivt i utvecklingen av bakverket. De har agerat smakpanel och kommer att fortsätta arbetet till hösten när produktionen startar inför Lights in Alingsås.

Bakverket kommer att säljas under invigningen av Lights in Alingsås den 4 oktober i Museiparken, där elever och lärare kommer att finnas på plats och därefter finns den till försäljning på Campus Alingsås under hela ljusfestivalen.