fbpx
Färgeribron 2018

Ett annorlunda Lights in Alingsås 2020

I en annorlunda värld blir även Lights in Alingsås något annorlunda.

Årets Lights in Alngsås blir ett evenemang med fokus på ljus och lokal samverkan. Alingsås Energi värnar även i år om att lysa upp Alingsås i oktobermörkret och hoppas att höstens upplaga ska bli en positiv återstart för samhället och Alingsåsborna.

Med tanke på de rådande omständigheterna kan inte workshopen hållas som vanligt med internationella designers och studenter som reser till Alingsås. Omfattningen av de experimentella ljussättningarna blir därför något mindre, men inriktningen på upplevelse av ljuset i stadsbilden består. Vi kommer att ta vara på några av de många fasta installationer som vi tagit fram under åren. Det finns också förhoppningar om fortsatt samarbete med studenterna på El och- energiprogrammet på Alströmergymnasiet.

Vi skall inte bidra till folksamlingar, men vill gärna bidra till att människor kommer ut individuellt eller i mindre grupper och får uppleva ljuset i oktober såsom vi gjort i Alingsås de senaste 20 åren. Vi vill göra detta tillsammans för Alingsås, med och för turism- och näringsliv.

Vi kommer inte att arrangera några guidade turer i grupp, men vi gör en större digital satsning i Lights in Alingsås-appen så man kan få sin guidade tur därigenom.

Årets ljusdesigners som presenterades i slutet av mars har fått erbjudande om att komma tillbaka nästa år.

Lights in Alingsås startar den 1 oktober 2020.