fbpx

Pressmeddelande: Alingsås Energis VD Jan Olofzon lämnar bolaget

I går informerade Jan Olofzon styrelsen och personalen på Alingsås Energi om sitt beslut att lämna sitt uppdrag som VD på bolaget efter 15 år.

— Skälen till att jag väljer att sluta är huvudsakligen två. Först och främst söker jag mig en lite friare tillvaro så att jag kan få möjligheter att trappa ner när jag känner för det. Det kan man inte som VD, det är ett eller noll som gäller. För det andra så är femton år en väldigt lång tid och jag tror att det är positivt för bolaget på längre sikt att någon annan tar över stafettpinnen nu. Jag är otroligt stolt över vad vi presterat under dessa femton år och Alingsås Energi har mycket goda framtidsutsikter. Energibranschen kommer att vara central i den samhällsutveckling som ligger framför oss, säger Jan Olofzon.

— Det är förstås tråkigt att Jan slutar nu men jag har fullt respekt för hans beslut. Femton år är en lång tid och jag förstår att han vill trappa ner. Jan har varit drivande och genomfört många bra och nödvändiga beslut vilket starkt bidragit till den positiva utvecklingen av Alingsås Energi som vi sett genom åren. Jag och hela styrelsen önskar honom stort lycka till i hans framtida sysselsättning, säger Thomas Pettersson, Styrelseordförande för Alingsås Energi.

Jan Olofzon kommer att jobba kvar fram till sommaren och styrelsen kommer att påbörja rekryteringsprocessen omgående.