fbpx

Lights in Alingsås vann årets bästa ljusdesignevent

Under torsdagen 30 mars ägde prisutdelningen [d]arc awards rum i London. Vi var nominerade i katergorin bästa bästa ljusdesignevent 2022 och vann  första priset i konkurrens med många andra internationella evenemang.

Arrangören är den internationella tidskriften arc magazine, som är en av världens mest lästa och respekterade ljusdesignpublikationer.

Varje år tävlas det i följande kategorier: Structure (struktur), Places (plats), Spaces (rum), Art (Konst) Event (evenemang) och Kit (arkitektonisk inom -och utomhusbelysning).

Juryn består av verksamma inom branschen. Enbart etablerade ljusdesigners och ljuskonstnärer får rösta på bidragen och man får inte rösta på sitt eget eller sitt företags bidrag.

Vi är glada och stolta över att komma på första plats och tacksamma mot alla branschkollegor som har röstat på oss.  Vårt koncept att kombinera en workshop med internationella ljusdesigners och studenter för att skapa Lights in Alingsås är världsunikt och vinsten är ett kvitto på att vi gör något bra, att vi satt Alingsås på världskartan. Något vi kommer att fortsätta med.

Alla tävlande bidrag hittas på  https://darcawards.com/event-2022