fbpx

Alingsås Energi inviger nytt datacenter

Nu inviger Alingsås Energi sin senaste investering, ett nytt datacenter.

Nu inviger Alingsås Energi sin senaste investering, ett nytt datacenter.
Datacentret har byggts med den nyaste tekniken och uppfyller säkerhetsklass 2 med klimatanläggning, reservkraft, släckanläggning samt brand-, fukt- och inbrottslarm. Allt larmövervakas dygnet runt.

Datacentret möjliggör en säker och trygg plats för kundernas servrar och datakommunikationsutrustning samt möjlighet till anslutning till Alingsås Energis fibernät, säger Robert Jansson, affärsområdesansvarig Fiber.

”Anledningen till att vi har investerat i datacentret är för att vi vill komplettera vårt erbjudande till våra kunder. Det finns en stor efterfrågan hos både stora operatörer och våra lokala kunder att ha en trygg och säker inplacering i vårt nät”, säger Kristian Nilsson, verksamhetsansvarig Fibernät.

Inplacering innebär att företag hyr en plats i datacentret för sin kommunikationsutrustning och sina servrar. Alingsås energi driftsatte datacentret i juni och efterfrågan från kunderna att hyra in sig för inplacering i är otroligt stort. Redan idag har Alingsås Energi hyrt ut till en del kunder och fler är på väg in.

För aktuella priser kontakta oss på salj@alingsasenergi.se eller på telefon 0322 – 617 617