Hoppa till huvudinnehåll

Lights in Alingsås

Lights in Alingsås  har under de senaste åren satt Alingsås på kartan som ett av Västsveriges självklara utflyktsmål under oktober månad. Det hela startade lite smått när en grupp studenter från Ljuscentrum på Göteborgs Universitet kom till Alingsås för att experimentera med ljussättning i offentliga utrymmen. Tjugo år senare har det utvecklats till ett stort ljusevenemang.
 
Varje år i slutet på september kommer internationella ljusdesigners till Alingsås tillsammans med studenter från hela världen för att under en veckas workshop ljussätta offentliga stadsmiljöer. Därefter öppnas allt för allmänheten och mer än 80 000 besökare per år tar sig en mysig promenad för att uppleva ljusinstallationerna.
 
2017 beslutade Alingsås kommun att överföra ansvaret för Lights in Alingsås till Alingsås Energi som varit involverad i projektet sedan starten.VI ser det som ett ärofyllt uppdrag att ta ett helhetsgrepp för att utveckla Alingsås som ljusstad, såväl genom Lights in Alingsås som genom gatubelysning och andra fasta installationer.
 
Årets tema på Lights in Alingsås som fyller 19 år i år är energi och energi är så mycket mer än el och värme. Albert Eistein uttryckte det bäst: Everything is energy and that’s all there is to it!
 
Mer information hittar du på