Hoppa till huvudinnehåll

Ladda elbilen med nya Charge & Drive-appen

Nu lanserar Alingsås Energi den nya, mer användarvänliga Charge & Drive-appen.

Att starta laddningen samt betala för den går enkelt med den nya appen.

I Appen  kan du även se din laddhistorik, samt beställa en RFID-bricka för att verifiera dig vid laddplatsen, om du inte redan har en.
Med denna kan du även ladda i hela Fortum Charge & Drive nätverk för laddstationer,
totalt ca 1800 elbilsladdare i Norden.

Den nya appen ” Alingsås Energi Charge & Drive”  hittar du på  App Store och Google Play.

När du loggar in kan du även läsa, samt acceptera de nya användarvillkoren och du tillfrågas att ange din betalkortsinformation.
OBS! Även du som är befintlig kund hos oss behöver ladda ner den nya appen! 

Kartfunktionen (map.chargedrive.se) och portalen (https://portal.chargedrive.com) som tidigare användes för att hantera laddningshistorik samt personuppgifter, har tagits bort. Framöver kommer allt att hanteras i vår nya applikation. Dessvärre kommer laddhistoriken från portalen inte flyttas över till den nya appen.

 

Ändringar i användarvillkoren

25 maj började en ny dataskyddsförordning gälla. Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer. Förordningen innebär en hel del förändringar för de som behandlar personuppgifter och stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet. Dataskyddsförordningen gör gällande att den personuppgiftsansvarige måste kunna visa att förordningen följs.

I och med den nya dataskyddsförordningen kom även våra användarvillkor för elbilsladdning att ändras. Ändringar som sker är bland annat rätten att ändra vår prissättning utan att meddela om detta 30 dagar innan, på vår hemsida. Det aktuella priset kommer fortfarande alltid att finnas synligt i appen och / eller vid laddplatsen.

De fullständiga villkoren kan du läsa, samt acceptera när du loggar in på den nya applikationen första gången. Villkoren kommer också att finnas på vår hemsida 
https://www.alingsasenergi.se/smarta-losningar/laddinfrastruktur-elbilar...