Hoppa till huvudinnehåll
Värmeverket, Sävelund, Fjärrvärme

Dags för invigning av den nya biobränslepannan

Fredag den 13 april invigs Alingsås Energis nya biobränslepanna. Efter åtta månaders hårt arbete och tester är biopannan i Värmeverket på Sävelund klar och i drift. Projektet är en viktig del i Alingsås Energis hållbarhetsstrategi och något företaget är väldigt stolt över.
 
- Byggnationen har gått fantastiskt. Vi har hållit vår tidsplan och budgeten på 82 miljoner kronor har vi faktiskt underskridit. En eloge till våra duktiga samarbetspartners NCC och Jernforsen samt till vår egen personal som har bidragit till en lyckosam process säger Jörgen Damborg, affärsområdeschef värme och projektansvarig.
Genom färdigställandet av den nya pannan kan Alingsås Energi nu räkna in en effekt om ytterligare 18 MW att lägga till redan befintliga 26 MW.  
 
Fossilfri fjärrvärmeproduktion
Alingsås växer som helhet och beslutet av att bygga en biobränslepanna togs för att säkra 100% biobränsle i fjärrvärmeproduktionen. 
- Alingsås Energi har ett långsiktigt mål att bli helt fossilfria i verksamheten. Med den nya pannan tar vi ett stort och stolt kliv framåt då vi blir helt fossilfria i fjärrvärmeproduktionen. Den fossila produktionen kommer endast att finnas som reserv. Vi gör också denna investering för att säkra låga fjärrvärmepriser även i framtiden säger Jan Olofzon, VD för Alingsås Energi.
 
Invigningsceremonin 
För att fira ett framgångsrikt arbete kommer vi hålla en officiell invigning av den nybyggda biobränslepannan. Närvarande kommer bl.a. vara representanter från vår samarbetspartner NCC och Jernforsen, Alingsås Energis styrelsemedlemmar samt Kommunens politiska representanter. Våra lokala riksdagskvinnor Annika Qarlsson och Janine Alm Ericson kommer att inviga pannan.