Hoppa till huvudinnehåll

Alingsås Energi levererar trådlöst bredband och fri wifi under Gothia Cup

För första gången är Alingsås en del av fotbollsturneringen Gothia Cup med deltagare som både bor och spelar sina matcher här.

Inför detta har Alingsås Energi fått uppdraget att leverera fiber till Tallhyddan som är kommunikationscentret under Gothia Cup.

Detta kommer Alingsås Energi göra i samarbete med Vixor & Co med hjälp av en beprövad trådlös teknik, mikrovågslänk, som kopplas upp mot en befintlig fibernod och därefter skjuts som signaler mellan 3 olika master placerade vid Mjörnvallen, Piren och Tallhyddan.

Som en bonus bjuder Alingsås Energi på fri wi-fi i hela området samt längst Playa Mjörn under veckan som Gothia Cup pågår.

Detta är ett pilotprojekt för Alingsås Energi, som genom att testa mikrovågslänk hoppas kunna använda sig mer av denna teknik i framtiden.

– Fördelarna är att man kan vara mer flexibel inför till exempel stora event, områden där det är svårt att gräva fiber eller som en backup-lösning, säger Kristian Nilsson, Fibernätansvarig på Alingsås Energi.

– Det är jätteroligt för oss att få jobba med ett energibolag som ligger i framkant och som kan tänka i nya banor för att ge sina kunder bästa service, säger Peter Roane, kommunikationschef på Vixor.

Redan på fredag den 13:e juli ska det gå att surfa på Alingsås Energis nät!