Hoppa till huvudinnehåll

Alingsås Energi är en av finalisterna till Guldpilen

Alingsås Energi är en av finalisterna till Guldpilen; ett pris som instiftats av företagshälsan Avonova till Sveriges mest hållbara organisation. 

Syftet med priset är att lyfta frågor om arbetsmiljö och hälsa samt hylla de företag som arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna. Avonova har fått 50 nomineringar och Alingsås Energi är bland de fem finalisterna i kategorin små företag. Vinnarna kommer att presenteras under Almedalsveckan den 5 juli.

— Det är jätteroligt att vi är bland finalisterna. Det systematiska arbetet med arbetsmiljö har pågått länge och är en del av företagskulturen säger Ekonomi- och personalchef Birgitta Näslund.

— Vi har under många år uppvisat goda ekonomiska resultat och miljövärden samtidigt med mycket höga värden på Nöjd-kund-index och Nöjd-medarbetar-index. En stor del av verksamhetsutvecklingen har utgått ifrån arbetsmiljöperspektivet, då det är min övertygelse att dessa nyckeltal hänger ihop - trivs man på jobbet gör man också ett gott arbete för våra kunder säger Vd:n Jan Olofzon.

Några av Alingsås Energis arbetsmiljöinsatser är:

- Friskvårdsbidrag - 2500kr/år till varje anställd
- 1 friskvårdstimme i veckan
- TBE-vaccin för arbetstagare som arbetar i riskområden
- Sjukvårdsförsäkring
- Utbildningar i säkerhet för alla arbetstagare t.ex. halkkörning, HLR och brandskydd
- Flexibel arbetstid 
- Hälsosamtal via företagshälsovården
- Det finns goda rutiner för social sammanhållning
- En god samverkan baserad på en gemensam vilja och ett gott samtal om arbetsmiljön mellan alla parter i verksamheten