Hoppa till huvudinnehåll

E-faktura

För dig som är ansluten till Internetbanken kan vi erbjuda e-faktura som ett miljövänligt alternativ. En elektronisk faktura, i kombination med autogiro, är den absolut enklaste och smidigaste betalningslösningen för alla parter.

E-faktura skickas med samma intervall som dina tidigare fakturor och när du loggar in på din Internetbank får du ett meddelande om att du har en e-faktura att betala. Där kan du då ta fram fakturaspecifikationen för granskning och sedan göra din betalning. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda, vilket minskar risken för fel.

Anmälan om e-faktura gör du via din Internetbank. Om någon annan än den som står som betalaningsansvarig hos oss ska betala fakturorna från sin internetbank så är det viktigt att den personen anger personnummer på den som står för abonnemanget i sin anmälan för att det ska fungera. Ange ditt 6-siffriga kundnummer och e-postadress som vi kan använda för att kontakta dig.

Observera att du kan behöva anmäla dig till flera betalningsmottagare i Internetbanken för att du skall få e-fakturatjänsten kopplad till alla dina tjänster hos oss.
Exempel: Om du har både el och fjärrvärme behöver du göra en anmälan för varje pga att de tillhör olika bolag.

Fjärrvärme och bredband anmäler du till Alingsås Energi Nät AB 

El anmäler du till Alingsås Energi AB