Hoppa till huvudinnehåll

Fiber till flerbostadshus

Genom Alingsås Stadsnät kan vi erbjuda dig som fastighetsägare möjligheten att förse dina hyresgäster med ett brett utbud av tjänster (såsom internet, telefoni och TV) baserat på den senaste fibertekniken. Vi har idag ett stort antal fastigheter som är fiberanslutna till stadsnätet och många fler som är förberedda för att lätt kunna anslutas. Vill du veta mer om möjligheterna att ansluta er fastighet till stadsnätet, fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi er!

Här kan du läsa vår stadsnätsbroschyr - direkt på webben

Öppet nät – valfrihet och konkurrens

Alingsås stadsnät är ett öppet nät som bygger på valfrihet och konkurrens.  Det betyder att vi ger dina hyresgäster tillgång till en marknadsplats med stort utbud av tjänster och tjänsteleverantörer. Utbudet växer hela tiden och hyresgästerna kan själva välja vilken leverantör man vill köpa från. Det är lätt för hyresgästerna att lägga till nya tjänster eller byta leverantör på www.alingsas.zmarket.se.

Det bästa av allt, du tvingas inte välja leverantör åt dina hyresgäster!

Här kan du läsa Z-markets magasin

 

Fastighetsnät

För att ta del av tjänsterna i det öppna stadsnätet behöver fastigheten vara utrustad med ett fastighetsnät baserat på fiber. Vi hjälper er gärna att hitta en entreprenör som lämnar offert på byggnation av fastighetsnät.

Vill du veta mer om möjligheterna att ansluta er fastighet till stadsnätet och hur vårt erbjudande ser ut, fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi er!

Tjänster

En förutsättning för att ta del av tjänsterna i det öppna stadsnätet är att fastigheten är ansluten till fibernätet. Ett anslutningsavtal tecknar du med Alingsås Energi.  

Utbudet av leverantörer och tjänster hittar du på beställningsportalen www.alingsas.zmarket.se  Det är också här de boende lägger sin beställning när fastigheten är ansluten.