Hoppa till huvudinnehåll
elavtal, el, grön el , alingsås energi, hållbart samhälle

Välj ett elavtal som passar dig

All el som Alingsås Energi tillhandahåller är så kallad ”Grön el”, dvs. förnyelsebar el med ursprungsgarantier och där vattenkraften står för 85,6 %, vindkraften 14,4 % och solenergin för 0,1 %.

Som kund hos Alingsås Energi AB (org.nr: 556499 - 0413) kan du välja mellan tre huvudkategorier av elavtal: 

  • Anvisat pris  Om du inte själv gör något aktivt val av elavtal får du anvisat pris. Anvisningspris innebär ett rörligt elpris som baseras på Svenska Kraftnäts månatliga snittpris, inklusive elcertifikatsavgift, vilken är en rörlig avgift som ändras månadsvis efter tillgång och efterfrågan, + 25 öre exkl moms (31,25 öre/kWh ink moms) . Priset ändras varje månad och fast årsavgift om 566 kr exkl. moms (708 kr inkl moms) tillkommer.
    Du tjänar på att vara aktiv och välja antingen ett rörligt eller fast elavtal, kontakta oss så hjälper vi dig! Vårt Anvisade avtal fungerar som ett elgarantiavtal som ser till att du inte blir utan el utan att du har tecknat ett nytt elavtal. Eftersom priset oftast är betydligt högre än våra andra elavtal rekommenderar vi dig därför alltid att teckna något av våra andra rörliga och fasta prisavtal istället.
     
  • Fastpris-avtalet kan variera i tid, till exempel 1, 3 eller 5 år, och elpriset är då låst under den valda tidsperioden. Elpriset kan dock ändras under pågående avtalsperiod om ett myndighetsbeslut fattas som härör elpriset eller elcertifikatet. Elcertifikatet ingår i elpriset men står inte enskilt specificerat på fakturan. Läs mer om elcertifikat på www.svk.se.
     
  • Rörligt pris innebär att priset rör på sig varje månad och priset består av Svenska Kraftnäts månatliga snittpris i prisområde Sverige. Påslag kommer med 3 öre/kWh exkl moms (3,75 öre/kWh inkl. moms) och elcertifikatsavgift, vilken är en rörlig avgift som ändras månadsvis efter tillgång och efterfrågan. 

För dig som kund utanför Alingsås Energis nätområde så hänvisas till avtalet för att se när det träder i kraft, för övriga gäller det per omgående.

Gör dina val och fyll i formuläret. Vi skickar därefter ett elavtal till dig som du signerar och returnerar till oss.

Klicka här för avtalsförslag


 

För mer information kontakta:

Marknadsavdelningen
Telefon: 0322-617 617
kundservice [at] alingsasenergi [dot] se