Hoppa till huvudinnehåll
elavtal, el, grön el , alingsås energi, hållbart samhälle

Välj ett elavtal som passar dig

All el som Alingsås Energi tillhandahåller är så kallad ”Grön el”, dvs. förnyelsebar el med ursprungsgarantier och där vattenkraften står för 85,6 %, vindkraften 14,4 % och solenergin för 0,1 %.

Som kund hos Alingsås Energi AB (org.nr: 556499 - 0413) kan du välja mellan tre huvudkategorier av elavtal: 

  • Anvisat pris  Om du inte själv gör något aktivt val av elavtal får du anvisat pris och priset i fråga kan ändras med 60 dagars varsel.
    Du tjänar på att vara aktiv och välja antingen ett rörligt eller fast elavtal, kontakta oss så hjälper vi dig! Vårt Anvisade avtal fungerar som ett elgarantiavtal som ser till att du inte blir utan el utan att du har tecknat ett nytt elavtal. Eftersom priset oftast är betydligt högre än våra andra elavtal rekommenderar vi dig därför alltid att teckna något av våra andra rörliga och fasta prisavtal istället. Från och med den 1 december ändrar vi villkoren för vårt anvisningspris. Det innebär att det anvisade priset framöver kommer att baseras på det rörliga spotpriset månadsvis med 31,25 öre/kWh i påslag och en månadsavgift på 59 kronor per månad inkl moms.
     
  • Fastpris-avtalet kan variera i tid, till exempel 1, 3 eller 5 år, och elpriset är då låst under den valda tidsperioden. Elpriset kan dock ändras under pågående avtalsperiod om ett myndighetsbeslut fattas som härör elpriset eller elcertifikatet. Elcertifikatet ingår i elpriset men står inte enskilt specificerat på fakturan. Läs mer om elcertifikat på www.svk.se.
     
  • Rörligt pris innebär att priset rör på sig varje månad och följer det så kallade spotpriset på den nordiska elbörsen med referens till Svenska Kraftnäts avräkningspriser. 

För dig som kund utanför Alingsås Energis nätområde så hänvisas till avtalet för att se när det träder i kraft, för övriga gäller det per omgående.

Gör dina val och fyll i formuläret. Vi skickar därefter ett elavtal till dig som du signerar och returnerar till oss.

Klicka här för avtalsförslag


 

För mer information kontakta:

Marknadsavdelningen
Telefon: 0322-617 617
kundservice [at] alingsasenergi [dot] se