fbpx

Batterilagring

Lagra din el i smart batterilager

Vårt batterilagringssystem hjälper dig att maximera användningen av din egenproducerade solel.
Batteriet sparar överskottsel som produceras under dagen, så att du kan använda den senare under kvällen.

Vid strömavbrott måste normalt en solcellsanläggning stänga ner men om du väljer till våran switch så kan den gå off-grid. Med hjälp av switchen fungerar din anläggning även off grid, och du kan använda ditt batterilager till t ex kyl och frys, elbilen eller belysning.

Du kan enkelt hålla koll på din produktion och konsumtion, och styra ditt system med mobilappen.

Så funkar det

Batterisystemet består av en växelriktare, ett valbart antal batterimoduler och en styrenhet. Växelriktaren kopplas ihop både med solpanelerna och batterisystemet, och kommunicerar tillsammans för att utnyttja elen som produceras. Batterisystemet byggs upp av batterimoduler som börjar på 3,8 kW, och som enkelt kan byggas på i efterhand upp till 11,4 kW.

Med switchen behöver du inte göra något vid strömavbrott. Switchen kopplar automatiskt från din fastighet från elnätet och
batterisystemet tar över.

Litium-jon batteri (LiFePO4) innehåller inga miljöfarliga ämnen och inte heller några ädelmetaller, vilket gör det hållbart. Batteriet är säkert jämfört med många andra litium-jon batterier. Det har även betydligt längre hållbarhet, både vid användning och i standby, vilket gör att det passar utmärkt att användas som batterilager för hushåll.

 

Investeringsstöd

För privatpersoner som vill ha batterilagring i hemmet så finns de just nu ett batteristöd som täcker 60% av hela investeringskostnaden, där maxbeloppet är 50 000 kr. Batteristödet handläggs av Länsstyrelsen och mer information om batteristödet hittar du här på energimyndighetens webbsida.

Bidraget kan sökas av privatpersoner som vill lagra sin egenproducerade el. Länsstyrelserna fattar besluten om att ge stöd och bidraget kommer kunna betalas ut för installationer som påbörjades tidigast den 1 januari 2016 och som har slutförts senast den 30 juni 2021. För ansökningar som inkommit efter den 31 december 2020 finns dock idag inget budgetanslag.

 

Prisindikation

Startpaket för kunder som vill komplettera befintlig solcellsanläggning

Pris med batteristöd, 31 000 kr* inkl moms (77 000 kr inkl moms exkl batteristöd). I priset ingår 2 batterimoduler (3,8 kWh), 1 st 6 kW hybridväxelriktare och 1 st styrenhet.

Startpaket för kunder som köper en ny solcellsanläggning upp till 8,5 kW och vill komplettera med ett batterilager

Pris med batteristöd, 16 000 kr* inkl moms. I priset ingår 2 batterimoduler (3,8 kWh), 1 st 6 kW hybridväxelriktare och 1 st styrenhet.

Startpaket för kunder som köper en ny solcellsanläggning upp till 8,5 kW och vill komplettera med ett batterilager med möjlighet att gå “off grid”

Pris med batteristöd, 29 000 kr* inkl moms. I priset ingår 2 batterimoduler (3,8 kWh), 1 st 6 kW hybridväxelriktare, 1 st styrenhet samt 1 st switch.

* Installationskostnad tillkommer